Friday, January 12, 2018

Η Παμμακεδονική ΗΠΑ καλεί σε ξεσηκωμό για τον όρο Μακεδονία και προβαίνει σε αποκαλύψεις.


Originally shared by Macedonia is Hellas

Η Παμμακεδονική ΗΠΑ καλεί σε ξεσηκωμό για τον όρο Μακεδονία και προβαίνει σε αποκαλύψεις.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής κ. Στέλιος Κυριμλής σε συνέντευξη που έδωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» κάνει έκκληση να ξεσηκωθεί η Ομογένεια απ’ άκρου σ’ άκρο της Αμερικής για το όνομα της Μακεδονίας.

Απεκάλυψε ότι ο πρέσβης κ. Λαλάκος «μου ζήτησε να κρατήσω χαμηλούς τόνους» και συμπλήρωσε πως «δεν μας ενδιαφέρει τι λέγει ο Λαλάκος και κανένας άλλος». Τόνισε δε πως «η θέση μας είναι όλοι μας στις επάλξεις, όλοι μας τούτη τη στιγμή».

Ο κ. Κυριμλής προέβη σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις στον «Ε.Κ.» από συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο αλλά και τον πρέσβη κ. Θεοχάρη Λαλάκο.

Ο κ. Κυριμλής είπε ότι «συναντηθήκαμε πριν από ενάμιση μήνα με τον κ. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον, στο Blair House, επί δυόμισι ώρες αντιπροσωπεία από την Παμμακεδονική Ενωση. Την προηγούμενη ημέρα συμμετείχαμε στο δείπνο που είχε παραθέσει η AHEPA μαζί με το AHI και έτσι συνομιλήσαμε με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κοτζιά και τον κ. Καμμένο».

Ο κ. Κυριμλής απεκάλυψε ότι «ο κ. Καμμένος μας είπε πως εγώ δεν δέχομαι κανέναν όρο Μακεδονία και θα σηκωθώ να φύγω εάν αυτοί το φέρουν στη Βουλή».

Οπως ανέφερε, «παρόντες στη συζήτηση με τον κ. Κοτζιά ήταν ο πρέσβης κ. Λαλάκος και ο πρόξενος κ. Αγγελασόπουλος ο οποίος κρατούσε και πρακτικά. Ο κ. Κοτζιάς μας έκανε μία γενική ανάλυση για το τι γίνεται στην περιοχή, ποιες είναι οι αντιδράσεις και η θέση της Ελλάδος για τα γνωστά εθνικά θέματα και στη γεωπολιτική που στέκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Του είπαμε τις θέσεις της Παμμακεδονικής, οι οποίες είναι πάγιες εδώ και 72 χρόνια, ότι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία στο σύνθετο όνομα. Του εξηγήσαμε αυτά που γίνονται εκεί. Σταθήκαμε στο θέμα της ονομασίας, της ταυτότητας και της γλώσσας».

Τόνισε πως «το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τον κ. Κοτζιά ήταν ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων, το οποίο το θεωρούσε πολύ πιο επικίνδυνο από το θέμα της ονομασίας». Στην ερώτηση «δεν νομίζετε ότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα;», απάντησε:

«Σίγουρα ο αλυτρωτισμός σημαίνει και η ταυτότητα και η γλώσσα. Μάλιστα ένα από τα εμπόδια που έχει ήταν ότι τα Σκόπια αντιστέκονταν στην αλλαγή του Συντάγματος, της ταυτότητας και της γλώσσας. Του είπαμε ότι πρέπει να είναι μία η ονομασία και πρέπει να αλλάξει και το Σύνταγμά τους».

Είπε ακόμα ο κ. Κυριμλής πως «ο κ. Κοτζιάς μας ζήτησε να μη δημοσιοποιήσουμε ορισμένα πράγματα που είναι απόρρητα και δεν το έχουμε κάνει. Μας είχε πει ότι δεν έχει καταλήξει σε κανένα όνομα και ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν από μηδενική βάση, ενώ μας υποσχέθηκε πως δεν θα χρησιμοποιήσει τον όρο Μακεδονία».

Οταν ρωτήσαμε τον κ. Κυριμλή «πού στέκεστε με τα καινούργια δεδομένα;» είπε ότι «υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή. Οι Τούρκοι έχουν αγοράσει τα αεροδρόμια των Σκοπίων και το λιμάνι της Αυλώνας. Επίσης, έχουν αγοράσει τα κτιριακά συγκροτήματα του πανεπιστημίου των Σκοπίων και της Αλβανίας και αυτή τη στιγμή διδάσκουν στις στρατιωτικές σχολές των Σκοπίων και της Αλβανίας και εάν νομίζουνε ότι έχουμε προβλήματα τώρα με τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς, δεν ξέρουμε σε 3 με 4 χρόνια που θα βγει αυτή η καινούργια φουρνιά η οποία εκπαιδεύεται από Τούρκους αξιωματικούς τι μπορεί να μας φέρει».

Τόνισε ακόμη, πως «αυτή τη στιγμή την Ελλάδα την έχει περικυκλώσει η Τουρκία, έχουν τα υποβρύχιά τους στην Αυλώνα, έχουν πυραύλους, έχουν δώσει στρατιωτική βοήθεια στα Σκόπια και το Κόσοβο».

«Τα είπατε αυτά στον κ. Κοτζιά και αν ναι πώς αντέδρασε;» τον ρωτήσαμε. «Και βέβαια τα είπαμε και απάντησε τα ξέρουμε» τόνισε ο κ. Κυριμλής και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω περισσότερα γι’ αυτό το θέμα». Συνέχισε, λέγοντας πως «δεν θέλουμε να χρεωθούμε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, οι σύμμαχοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη άμεσα».

Συμπλήρωσε πως «γίνονται ορισμένες κινήσεις και βλέπετε το όνομα διαπραγματεύεται και νομίζω ότι το κάνει η Ελλάδα για να μη δείξει ότι δεν δέχεται να διαπραγματευτεί το όνομα, αλλά εκεί που σπρώχνει η Ελλάδα είναι στην αλλαγή Συντάγματος, ταυτότητας και γλώσσας, πράγμα που οι Σκοπιανοί αρνούνται να το κάνουν».

Στην ερώτηση «να τα διευκρινίσουμε τα πράγματα, ποια η θέση της Παμακεδονικής;» ο κ. Κυριμλής απάντησε: «Είναι πάγια, δεν δεχόμαστε κανένα όνομα με τον όρο Μακεδονία». Τελειώσαμε τη συνομιλία μας με τον κ. Κοτζιά λέγοντάς του πως «εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και αυτός μας είπε κι εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω».

Ο κ. Κυριμλής απεκάλυψε πως «έπειτα από δύο εβδομάδες με φώναξε ο πρέσβης ο κ. Λαλάκος ο οποίος έμαθε ότι θα ξεσηκώσουμε την Ομογένειας κι όλο τον Ελληνισμό και μου ζήτησε να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Του είπα ξέρετε ποιες είναι οι θέσεις της Παμμακεδονικής και δεν θα κάνουμε τίποτε που να βλάψει την πατρίδα, κι ελπίζουμε κι εσείς να κάνατε το ίδιο». Τόνισε ο κ. Κυριμλής πως «έχουμε ξεσηκώσει όλες τις Παμμακεδονικές στον κόσμο». Ο ίδιος αναχωρεί σήμερα Πέμπτη για την Ελλάδα ώστε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Πηγη https://www.ekirikas.com/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%89%CE%BC%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

1 comment:

  1. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ReplyDelete