Friday, March 30, 2018

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Originally shared by Macedonia is Hellas

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, σε συνεργασία με απόδημους Ελληνες και Παμμακεδονικές Οργανώσεις του εξωτερικού, δηλώνει ότι:
- Αύριο Δευτέρα (26/02) κατατίθεται εξώδικο, το οποίο ξεκινάει από τον Πρωθυπουργό, τον κ. Κοτζιά και τον κ. Καμμένο και εξατομικευμένα θα επιδοθεί σε κάθε βουλευτή (που θα υπερψηφίσει μια σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά της, σε περίπτωση που η κυβέρνηση το φέρει προς ψήφιση).
- Ξεκινάμε με την επιστολή που έστειλαν οι 373 ακαδημαϊκοί το 2009 στον Πρόεδρο Ομπάμα όπου, αφού του αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, του εξηγούν πως παραχώρηση ονόματος σημαίνει παραχώρηση εδάφους.

Παραχώρηση εδάφους, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, σημαίνει εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με θάνατο. Αυτά τα λέει το Σύνταγμα.
Σε περίπτωση που φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, να γνωρίζουν οι Έλληνες βουλευτές ότι εμείς έχουμε γνώση και των νόμων και του Συντάγματος. Και σε περίπτωση που υπάρχουν βουλευτές που παίρνουν τη θέση μας (τη θέση του ελληνικού λαού, δηλαδή), ζηταμε από αυτούς τους βουλευτές να παραιτηθούν από βουλευτές τη μέρα της ψηφοφορίας. Ζητάμε όμως να παραιτηθούν και οι αναπληρωματικοί τους, για να προκληθούν εκλογές.
Κλείνοντας να σας πω ότι την ημέρα που θα ανακοινωθεί συμφωνία για την ονομασία μετάξύ του Έλληνα και του Σκοπιανού ΥπΕξ, εάν η ονομασία αυτή περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, τότε θα σας καλέσουμε να κατέβει ο καθένας εκείνη τη μέρα στη πρωτεύουσα του Νομού του, όπου εκεί θα διαμαρτυρηθούμε ο καθένας στην πόλη του, και θα δαβαστεί ένα και μοναδικό κείμενο χωρίς ομιλητές, το οποίο θα προτρέπει όλους τους Έλληνες να είναι έξω από την πόρτα της Βουλής την ημέρα της ψήφισης (της ονομασίας).

Γιώργος Τάτσιος, Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ.
https://www.youtube.com/watch?v=J_cUVTVt_1c&feature=youtu.be

No comments:

Post a Comment