Tuesday, January 29, 2019

Title




Γιατί υπέγραψε ο Τσίπρας τη συμφωνία που του έφερε ο Κοτζιάς; «Για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της». Και, επειδή προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα «εντός και εκτός Ελλάδας». Το λέει ξεκάθαρα το Στέητ Ντηπάρτμεντ στην έκθεσή του για την Ελλάδα. Την οποία εξέδωσε τη μέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Για να ξέρουν οι Έλληνες γιατί ξεπούλησαν τη Μακεδονία οι Εφιάλτες κυβερνήτες τους...

Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ανατριχιαστική σε κυνικότητα. Και κυνική στην ομολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο υπηρετεί την αμερικάνικη πατρίδα και όχι την ελληνική. Αλλά, κυνική και στην ομολογία ότι η ελληνική κυβέρνηση βοηθάει τις ΗΠΑ να σταματήσουν «την κακοήθη επιρροή της Ρωσίας και την οικονομική εισβολή της Κίνας»!

Με δυο λόγια, η έκθεση καταγράφει την πλήρη υποδούλωση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις ΗΠΑ, σε σημείο που η ελληνική παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έρχεται σε δευτερεύουσα μοίρα. Η χώρα, όχι μόνο έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία εξ αιτίας της υποταγής στους δανειστές για τα επόμενα πολλά χρόνια, αλλά έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ και την ισότιμη συμμετοχή της στην ΕΕ, από τη στιγμή που έχει μετατραπεί σε κυριολεκτικό προτεκτοράτο των αμερικανικών συμφερόντων. Δηλαδή, σε Πέμπτη φάλαγγα των ΗΠΑ μέσα στην ΕΕ.

Η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που ξεπούλησε τόσο γρήγορα, τόσο πρόθυμα και τόσο στο πόδι τη Μακεδονία η κυβέρνηση. Και ίσως είναι και αποκαλυπτική για το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, σαλπάρουν για άλλα θέματα αντί να ξεσηκώνουν το λαό, λες και δεν διαπράχθηκε μια προδοσία αντίστοιχη με του Ιωαννίδη το ’74.

Σταχυολογώ εδώ τα χαρακτηριστικά σημεία της έκθεσης, που αποδεικνύουν τη συναλλαγή και την πλήρη υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στο ξεπούλημα των ελληνικών συμφερόντων για χάρη των ξένων συμφερόντων. Η έκθεση γράφει:


READ MORE

https://tofanari.blogspot.com/2019/01/blog-post_171.html

No comments:

Post a Comment